Actueel

2024 week 28

ZOMERSTOP

De lespraktijk is gesloten van 15 juli tot maandag 12 augustus. Iedereen een heel mooie zomer gewenst. Tot in het nieuwe lesseizoen.


2023 week 51

KERSTVAKANTIE

De lespraktijk is gesloten van 23 december tot maandag 8 januari 2024. Iedereen fijne feestdagen en een mooi en muzikaal jaar gewenst!


2023 week 39

LESSEIZOEN IN GANG

Het lesseizoen is al weer een tijdje bezig. Gelukkig hebben veel cursisten die op de wachtlijst stonden inmiddels een plek kunnen krijgen. Voor degenen die er nog op staan: even volhouden nog, tussen herfst en kerst zullen de meesten geplaatst kunnen worden!


2023 week 29

ZOMERSTOP

De lespraktijk is wegens vakantie gesloten van maandag 24 juli tot en met vrijdag 25 augustus.
Iedereen een mooie zomer gewenst en graag tot ziens in het nieuwe lesseizoen!

hieronder een bijdrage van een van mijn favorieten. Lekker voor onderweg 🙂

 


2022 week 37

Om de inflatie bij te kunnen houden zijn de tarieven van de lessen met gemiddeld € 2,00 verhoogd. Hopelijk blijft het voorlopig hierbij. Ga in het menu naar de tarievenpagina voor de actuele prijzen.


2022 week 19

Voorlopig geen vakanties meer. Hieronder wat akkoordwerk om de tanden in te zetten:


2022 week 10

Het kan weer. Optreden en naar optredens gaan!


2022 week 2

Dat het maar in alle opzichten een mooi en impressive muzikaal jaar mag worden!2021 week 51

KERSTVAKANTIE
de lespraktijk is gesloten van vrijdag 24 december 2021 tot maandag 10 januari 2022. Fijne feestdagen en een muzikaal jaar gewenst!

Hieronder een mooie tutorial van een collega om de vakantie mee door te komen


2021 week 47

Onlangs heeft weer een jazzgitaargigant het tijdelijke voor het eeuwige verruild. Pat Martino was echt een ‘musicians’ musician’. Hij heeft veel gedaan op het gebied van het verbinden van toonladders. Hij moest zichzelf helemaal opnieuw gitaar leren spelen na een hersenbloeding.


2021 week 43

Herfstvakantie: de lespraktijk opent weer op 1 november.


2021 week 34

Het nieuwe lesseizoen begint!

Iedereen die wil krijgt fysiek les; online lessen blijft mogelijk voor degenen die niet altijd naar de lespraktijk willen  of kunnen komen. Als je belangstelling hebt voor een proefles: aanmelden kan via de aanmeldingslink op elke pagina van het menu. Een telefoontje kan natuurlijk ook. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Hieronder een kort fragment om de wachttijd door te komen:


2021 week 18

Inmiddels zijn de meeste lessen weer gewoon fysiek, in de lesruimte. Een aantal cursisten die van verder weg kwamen zijn doorgegaan met het volgen van online lessen. Ik ga ervan uit dat met het toenemen van de vaccinatiegraad in Nederland en de zomermaanden in aantocht de kans steeds kleiner wordt dat we volledig terug gaan naar de ‘online modus’, maar ieder die dat wil kan via een videoverbinding lessen volgen.

 

Hieronder een recent ingespeeld voorbeeld van een stuk van Wes Montgomery:

 


2021 week 3

Het lijkt er op dat de maatregelen door de overheid worden aangescherpt. Een avondklok en een mogelijk verdere beperking van de bewegingsvrijheid. Welke consequenties dit heeft voor de lessen is op het moment dat dit bericht wordt geschreven niet te zeggen. Wat wel duidelijk is: de online lessen gaan gewoon door.

 

Hieronder het thema (melodie) van 500 miles high met begeleiding (I real pro)


2021 week 1

corona-vervolg-

De lespraktijk is – helaas – tot en met maandag 18 januari gesloten voor fysieke lessen. Online videolessen worden wel gegeven. Dit betekent dat proeflessen die in deze periode gepland zijn worden uitgesteld tot na 18 januari. Op dit moment ben ik in afwachting van een antwoord van de rijksoverheid op mijn vraag of fysieke lessen weer kunnen worden gegeven vanaf 19 januari.

Hieronder een voorbeeld van een combinatie van melodie, improvisatie en akkoorden van een fusion stuk uit 1972 van Chick Corea en Return to Forever


 

2020 week 35

Zoumana Diarra

In het septembernummer van ‘De Gitarist’ las ik dat meestergitarist Zoumana Diarra is overleden. Ik heb het geluk gehad deze kanjer een aantal malen te zien spelen. Hieronder één van zijn instructievideo’s over Afrikaanse Blues:

Zoumana, bedankt voor alle moois


2020 week 34

Nieuwe lesseizoen begonnen

Na een zinderend hete week waarin lesgeven onmogelijk bleek is nu het gitaarseizoen echt van start gegaan. Om een beetje in de stemming te komen hieronder een korte improvisatie over het akkoordenschema van een prachtige blues van Wes Montgomery, een van de grote jazz gitaristen.


2020 week 29

Zomerstop

De lespraktijk is wegens zomervakantie gesloten tot maandag 10 augustus. Via het inschrijfformulier op deze website kun je je aanmelden voor het nieuwe lesseizoen. Aanmelders krijgen op volgorde van binnenkomst vanaf 10 augustus bericht.

Hieronder kun je luisteren naar een stuk onvervalste zigeuner jazz, opgenomen vlak voor de vakantie. Melodie en improvisatie gespeeld door cursist Toni van Gennip.

Fijne vakantie gewenst en graag tot in het nieuwe lesseizoen!

Peter Harbers


2020 week 12

Corona

Gitaarlespraktijk Peter Harbers blijft geopend voor individuele lessen. Zolang de overheid geen maatregelen afkondigt voor één op één situaties kun je lessen blijven volgen. Er wordt een minimale afstand van 1,5 meter tussen docent en cursist in acht genomen.

Cursisten die daarop prijs stellen kunnen gebruik maken van de mogelijkheid de lessen op afstand te volgen, via een videoverbinding (Facetime, Whatsapp of Skype)


Spoedcursus Kampvuurgitaar

  • Zaterdag 8 februari 2020, van 16.00 uur – 17.30 uur
  • Zondag 9 februari 2020, van 13.00 uur- 14.30 uur
  • Locatie: Honig Complex (hier naar toe verplaatst in verband met hoogwater)
  • Wat: Workshop Kampvuurgitaar door Peter Harbers
  • Voor wie: voor iedereen, vanaf absolute beginner
  • Meenemen: gitaar en goed humeur (geld niet nodig want het is gratis)

 

akkoorden voor into the fik

 

hieronder de tekst en akkoorden van de songs:

 

horse with no name (america)

songbird

heroes (david bowie)

vrij (naar blauw van the scene)

het is een nacht (guus meeuwis)

redemption song (bob marley)

 

Video’s en Nieuws

Video’s

Hieronder vind je een korte video van Gitaarlespraktijk Peter Harbers Nijmegen. Wil je meer fragmenten bekijken klik dan hier.


Nieuws

2019

week 15

2018

week 35

Nieuws week 17

Jazz-folk gitarist Bill Frisell heeft een nieuw album uitgebracht: luister hier naar een song ervan

Nieuws week 2

De tweede helft van het lesseizoen is begonnen. Twintig mooie lesweken voor de boeg. Op zondagmiddag 4 februari is er weer een jazz sessie in café ‘de Kroon’ in Nijmegen. Je kunt daar inspiratie opdoen door te luisteren en te kijken. Je kunt er natuurlijk ook naar toe werken om er zelf te spelen! meer info: jazz sessie de Kroon op facebook


2017


Nieuws week 47

Verslag van Gitarist- Educatiemarkt online.

Op zondag 19 november jongstleden vond de Gitarist Educatiemarkt plaats in de Q-Factory in Amsterdam. Dit evenement, georganiseerd door Gitaarschool Nederland en het blad ‘De Gitarist’ bood een inspirerend programma voor docenten en cursisten. Hier vind je de link naar een verslag van die dag: Verslag Gitarist-Educatiedag 19-11-2017 Veel leesplezier!


nieuws week 44

afgelopen weekend was hij in Nijmegen: 90 jaar en springlevend!


nieuws week 42

De lespraktijk is van 16 t/m 20 oktober gesloten wegens herfstvakantie. Op dinsdag 24 oktober beginnen de lessen weer. Er is nog plek voor nieuwe leerlingen dus meld je aan voor een (gratis) proefles, een intropakket of voor een complete serie lessen

 


nieuws week 24

De verhuizing is achter de rug. De meeste cursisten hebben inmiddels kennis gemaakt met de nieuwe ruimte. Zij ervaren de plek als rustig, prettig met veel daglicht.


nieuws week 19

Ex-gitaarleraar Alfred Birney krijgt Libris Literatuurprijs.
Birney ontwikkelde ook de combinatie van tabulatuur en notenschrift


nieuws week 16

Gitaarlespraktijk Peter Harbers gaat verhuizen. Met ingang van 29 mei 2017 wordt het nieuwe adres: Postweg 50, 6523 LD NIJMGEN


nieuws week 15

Jazz gitarist vindt kometenstof. De Noorse jazz gitarist Jon Larssen heeft ontdekt dat er op heel veel daken overal in de wereld restanten zijn te vinden van kometen. (Volkskrant zaterdag 8 april 2017). Dust in the wind….:-)

 

 

 

 

 

 


 

Nieuws week 6, 2017

Nu ook les via Skype of Facetime!

Met ingang van deze week biedt Gitaarlespraktijk Peter Harbers ook de mogelijkheid om online gitaarles te krijgen via een videoverbinding.

Afstand te groot? Moment ongelegen? Dit hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn. Bel of mail voor meer info.